Koska ihmiset pelaavat Touhouta pääasiassa upean musiikin takia, on tietenkin odotettavissa se, että ihmiset ryhtyvät remiksaamaan ja uudelleensovittamaan kappaleita. Eli tänään, lapsukaiset, puhumme Touhou-maailman muutamista tunnetuimmista (tai parhaimmista) doujinbändeistä ja -artisteista.

 

1. IOSYS

IOSYS logo

Circleistä ehkä tunnetuin. Perustettiin Hokkaidolla vuonna 1998, ensimmäinen Touhou-albumi julkaistiin Reitaisai 3:ssa vuonna 2006. Ryhmä on julkaissut tähän mennessä 22 Touhou-albumia ja lisäksi mm. muutamia kollaboriaatio- ja karaokealbumeita.

Circlen tunnetuinpia kappaleita ovat mm. Marisa Stole the Precious Thing, Overdrive ja Neko Miko Reimu.

2. Innocent Key

File:InnocentKeylogobanner.gif

Vuonna 2006 perustettu ryhmä, jonka sovistusten sanoitukset/aiheet eivät olekaan niin viattomia kuin luulisi. Esimerkkikappaleita ovat esim. Abunai Sisters ja Homework Never Ends!.

3. Demetori

File:Demetori banner.jpg

Veljeskaksikosta ja heidän yhdestä kaveristaan koostuvan hevimetalliin keskittyvä circle, joka syntyi vuonna 2005. Omat suosikkini heidän tuotannostaan ovat Nuclear Fusion sekä Emotional Skyscraper ~ World's End.

4. Kuroneko Lounge

House-settejä tekevä circle, jossa on vain yksi jäsen. Albumeihin ilmestyy kyllä kappaleita muiltakin tekijöiltä.

Tässä hieman näytteitä tuotannosta (huom: linkit johtavat kokoelmavideoihin, joista voi kuunnella koko albumin kappaleita). Albumit ovat ilmaiseksi ladattavissa circlen sivuilta.

5. Yuuhei Satellite

File:Yuuhei Satellite logo.jpg

Viisihenkinen ryhmä, joka tunnetaan erityisesti Manpuku Jinjan Memories of Phantasm-fanianimaatioiden musiikeista. Erityisen nätti esimerkki tuotannosta on Tenohira Pianissimo.

6. SOUND HOLIC

SOUND HOLIC logo

Vokaalisovituksiin keskittyvä circle, joka tekee kaikentyylisiä kappaleita. Eräs niistä on tämän kappaleen uudelleensovitus, joka myös pistettiin tämän PV:n taustamusiikiksi.

rahoittakaa se

-----------------------------

Tässä oli nyt vain muutama monista lukuisista circleistä, mutta tässä olivat ehkä ne tärkeimmät.

Nähdään taas joskus ja nauttikaa elämästä (ja Touhousta)!